Acid oxalic, min 99,6% 1kg.

125.00
MDL
Acid oxalic, min 99,6% 1kg.

Acidul oxalic (formula H2C2O4) este un acid dicarboxilic cu structura (HOOC)-(COOH). Datorită unirii celor două grupe carboxil, acesta este unul dintre cei mai tari acizi organici. Este, de asemenea, un agent reducător. 

Tratamentul familiilor de albine toamna târziu sau la începutul iernii este parte integrantă a conceptului luptei împotriva varozei, aşa cum se face de exemplu în Germania, landul Baden-Wurtenberg. Ţelul este scăderea nivelului de infestare al familiei de albine cu varoa în apropiere de zero pentru că în anul următor să nu apară probleme de infestare înainte de îngrijirea stupului de la sfârşitul verii, în august. Acest concept şi-a dovedit valabilitatea în practica apicolă.

Pentru tratament se aşteaptă ca familiile de albine să fie fără puiet. Atunci este suficient un singur tratament pentru a obţine un grad de eficienţă de peste 90%. La familiile cu puiet reuşita tratamentului este mult mai scazută. Un tratament anti varoa fără efecte secundare este posibil numai prin folosirea acizilor organici, acid formic şi acid oxalic. Cu toate acestea folosirea oficială  a acestor mijloace alternative este limitată de cadrul juriduc care chiar în cadrul UE nu este unitar. O reglementare a UE (1804/1999) asupra cresterii ecologice a animalelor permite folosirea de acid formic, lactic, oxalic şi tymol ca mijloace anti varoa, însă importanţa  reglementărilor naţionale prevalează. De exemplu în Germania este permisă folosirea doar a acidului în proporţie de 60%. Ceeace nu este de ajuns. În alte locuri deja s-a ajuns mai departe. În Austria este permisă folosirea şi a tratamentului bazat numai pe acidul oxalic, iar în alte ţari ale EU şi în Elveţia aceasta este tolerată.

Atentie!!!
1. In timpul lucrului cu acid oxalic nu se admit persoanele, care n-au trecut instructajul in lucrul cu acizi. Prelucrarea albinelor se efectuiaza in haine specializate de lucru ( halat, sort, cizme, respirator, manusi anti oxidanti, ochelari). 
2. In timpul lucrului se interzice fumatul, alimentatie cu hrana si apa. Dupa lucrul cu acizi, hainele se scot, fata si miinele se spala cu apa calda cu sapun. In caz, daca acidul a nimerit pe piele, acesta se spala cu apa sau se neutralizeaza cu solutie de soda de mincare. 
3. Pastrarea sau transportarea acidului oxalic impreuna cu produse alimentare sau mincare pentru animale se interzice.
4. La utilizarea aparatelir cu incalzire trebuie de respectat reguli antiincendiari.
S-ar putea să te intereseze
Made on
Tilda